BuildOS with Gumstix BSP

May 7, 2007 at 9:00 AM
Hello,
I'm a rookie at this, so bare with me.

I'm trying to build the OS if the gumstix's bsp in platform builder 5.0
When i build the project, i get an error but it does not list my errors.

the following below is my build report.
(sorry for the long post below)
==================================================================================================================
--------------------Configuration: Gumstix PXA255 Dev Platform: ARMV4I_Release--------------------
Starting Build: blddemo -q
==============
Generating PB Project Folders
Done Generating PB Project Folders
Generating PBWorkspace Files to C:\WINCE500\PBWorkspaces\tiny\WINCE500\GUMSTIXI_ARMV4I\oak
Done Generating PBWorkspace Files
CEBUILD: Deleting old build logs
CEBUILD: Skipping directly to SYSGEN phase
Building dep trees: winceos dcom gdiex ie script servers shellsdk shell rdp wceshellfe wceappsfe viewers directx voip datasync netcf SQLCE ostest speech tiny
CEBUILD: Running sysgen preproc (for COMMON)
Starting sysgen phase for project ( common )


User selected the following SYSGEN variables
sysgen_audio=1
sysgen_cursor=1
sysgen_device=1
sysgen_ethernet=1
sysgen_fsadvertise=1
sysgen_iabase=1
sysgen_ie=1
sysgen_localaudio=1
sysgen_notify=1
sysgen_pm=1
sysgen_redir=1
sysgen_sdbus=1
sysgen_shell=1
sysgen_standardshell=1
sysgen_streamaudio=1
sysgen_touch=1


Checking for uncleared variables
Done checking for uncleared variables

Report:
SYSGEN_AUTH=1
SYSGEN_CERTS=1
SYSGEN_COMMCTRL=1
SYSGEN_COMMDLG=1
SYSGEN_CORELOC=1
SYSGEN_CORESTRA=1
SYSGEN_CREDMAN=1
SYSGEN_CRYPTO=1
SYSGEN_CTLPNL=1
SYSGEN_DISPLAY=1
SYSGEN_DSHOW=1
SYSGENDSHOWACMWRAP=1
SYSGENDSHOWDISPLAY=1
SYSGENDSHOWDMO=1
SYSGENDSHOWMP3=1
SYSGENDSHOWMPEGSPLITTER=1
SYSGENDSHOWWAV=1
SYSGENDSHOWWMA=1
SYSGENDSHOWWMA_VOICE=1
SYSGENDSHOWWMT=1
SYSGENDSHOWWMT_ASXV1=1
SYSGENDSHOWWMT_ASXV2=1
SYSGENDSHOWWMT_ASXV3=1
SYSGENDSHOWWMT_HTTP=1
SYSGENDSHOWWMT_LOCAL=1
SYSGENDSHOWWMT_MMS=1
SYSGENDSHOWWMT_MULTI=1
SYSGENDSHOWWMT_NSC=1
SYSGEN_FIBER=1
SYSGEN_FMTMSG=1
SYSGENFONTSCOUR130=1
SYSGENFONTSTAHOMA107=1
SYSGENFONTSWINGDING=1
SYSGEN_FSDBASE=1
SYSGEN_FSPASSWORD=1
SYSGENFULLCRT=1
SYSGEN_GRADFILL=1
SYSGEN_IMM=1
SYSGEN_IPHLPAPI=1
SYSGEN_MINGDI=1
SYSGEN_MINGWES=1
SYSGEN_MININPUT=1
SYSGEN_MINWMGR=1
SYSGEN_MLANG=1
SYSGEN_MSGQUEUE=1
SYSGEN_MSHTML=1
SYSGEN_NDIS=1
SYSGEN_NKCOMPR=1
SYSGEN_NKMAPFILE=1
SYSGEN_NLED=1
SYSGEN_OLE=1
SYSGEN_SERDEV=1
SYSGEN_SHDOCVW=1
SYSGEN_STDIO=1
SYSGEN_STDIOA=1
SYSGEN_STOREMGR=1
SYSGEN_STRSAFE=1
SYSGEN_TCPIP=1
SYSGENTIMESVCDST=1
SYSGEN_TOOLHELP=1
SYSGEN_URLMON=1
SYSGEN_WININET=1
SYSGEN_WINSOCK=1
sysgen_audio=1
sysgen_cursor=1
sysgen_device=1
sysgen_ethernet=1
sysgen_fsadvertise=1
sysgen_iabase=1
sysgen_ie=1
sysgen_localaudio=1
sysgen_notify=1
sysgen_pm=1
sysgen_redir=1
sysgen_sdbus=1
sysgen_shell=1
sysgen_standardshell=1
sysgen_streamaudio=1
sysgen_touch=1
The system cannot find the path specified.
CE_MODULES=coredll nk commctrl commdlg shell relfsd loaddbg shellcelog secur32 rsaenh crypt32 msasn1 credman notify netui tcpstk winsock afd ws2 ws2instl wspm nspm rtl8139 e100bex smsc100fd dp83815 ne2000 dhcp netmui ndis redir netbios iphlpapi gwes
keybd pointer display fonts waveapi audiodrv wavesamples cxport nleddrvr device regenum busenum pm ceddk giisr mmtimer pci pcmconv serial pccard 8042keyboard nopkeyboard csp cspmininput sdbus fsdmgr filesys toolhelp vmini rttests
COREDLLCOMPONENTS=coremain lmem showerr thunks corecrt corestrw cryptapi tnotify rectapi wmgrc mgdic accelc messagedialogboxthunk shcore shortcut shexec shmisc fileopen fileinfo shellapis dsa timezones mmwave mmsnd mmmix nled devload fiber core
imm fmtmsg corestra coresiow coresioa serdev coreloc multiui full_crt crypthash rsa32
NK_COMPONENTS= nkcompr nkmapfile
FILESYS_COMPONENTS=fsheap fsmain fsreg fsysram fsdbase fspass fsadvertise msgqueue
DEVICE_COMPONENTS= devcore iorm pmif
PMCOMPONENTS= pmdefaultpdd pmmdd pmpddcommon
GWE1_COMPONENTS=wmbase gweshare gwesmain immthunk msgque GSetWinLong CePtr foregnd idle kbdui uibase msgbeep audio
GWE2_COMPONENTS=mgbase mgbitmap mgblt mgblt2 mgdc mgdibsec mgdraw mgrgn mgwinmgr tchui calibrui mggradfill mgalphablendstub mgtt mgdrwtxt mgpal mgpalnat
GWE3_COMPONENTS=accel btnctl caret cascade imectl clipbd cmbctl defwndproc dlgmgr dlgmnem edctl gcache gwectrl icon iconcmn imgctl lbctl loadbmp loadimg menu menuscrl mNoOver MouseCursorOnly iconcurs mcursor mcursor8 mNoTapUI
GWE4COMPONENTS=nclient oom sbcmn scbctl startup stcctl winmgr startui oomui sbcmnview nclientview gcacheview btnctlview stcctlview cmbctlview lbctlview msgbox msgboxhpc dlgmgrhpc menuhpc EditControlOs timer column atom drawmbar hotkey syscolor m
gdx mgalias journal mgtci
DCOM_MODULES= ole32 oleaut32 uuid
OLE32_COMPONENTS=mcombase mcommem mcomstr mcommon mcomlib ole232 docfile msf exp mcomstm
IE_MODULES= msls31 mshtml shdoclc shdocvw urlmon wininet shlwapi uuid ieceext mlang
SERVERS_MODULES= timesvc
SHELL_MODULES= explorer shcore ceshell vgal
CESHELL_COMPONENTS= ceshapi ceshui taskbarlist
SHCORE_COMPONENTS= shcore path
WCESHELLFE_MODULES= control ctlpnl cplmain AdvBacklight intll
DIRECTX_MODULES= mp3dmod wmadmod wmsdmod quartz msacmce msdmo
QUARTZ_COMPONENTS=quartz0 quartz1 quartz2 quartz3
QUARTZ0_COMPONENTS=amutil fgctl filgraph
QUARTZ1_COMPONENTS= waveout wavemsr mpgsplit acmwrap dmowrap urlrdr
QUARTZ2_COMPONENTS=asyncrdr qtzbase
QUARTZ3COMPONENTS= scmdout filerend wmtstrmcore wmtsplitter acmobj m3uplayl asxplayl xmlplayl urlgrab urlobj nscfileparser wmthttpstrm wmtmmsstrm wmtmsbstrm wmtnethelp wmtfilestrm
Sysgening platform C:\WINCE500\platform\GUMSTIXI
Sysgening platform C:\WINCE500\platform\GUMSTIXI
The system cannot find the path specified.
\WINCE500\build.err
C:\WINCE500\build.err
C:\WINCE500\build.log
2 file(s) copied.

BLDDEMO: There were errors building tiny


tiny - 0 error(s), 0 warning(s)

==============================================================================================================

can my errors be spotted in the report above?

Thanks, Tom
May 16, 2007 at 3:34 AM
I am also a fresh rookie at the whole build os image procedure. I have found my error by looking into the error logs.


\WINCE500\build.err
C:\WINCE500\build.err
C:\WINCE500\build.log
2 file(s) copied.

BLDDEMO: There were errors building tiny



For the build.log I open with notepad and do a word find on the word error and there will be some sort of error and usually for me it's a missing .lib file. Hope that helps.